Εισαγωγή σπουδαστών στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024

Μετά από απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου (στη συνεδρίασή του με αριθμό 239/16-05-2023) και σύμφωνα με τις διατάξεις της Υπουργικής Απόφασης με αριθμό Φ.151/116946/Β6/11-10-2011 (ΦΕΚ 2438/τ. Β΄/02-11-2011), καλούνται όσοι έχουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση (ταλέντα) και ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στην διαδικασία επιλογής υποψηφίων για την συμμετοχή τους στις εισιτήριες εξετάσεις του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους από 01 έως και 12 Ιουνίου 2023 στα γραφεία του Τμήματος, στην οδό Ικονίου 1, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Απαραίτητα δικαιολογητικά

1. Έντυπη αίτηση (υπάρχει συνημμένη στο τέλος της ανάρτησης)

2. Τίτλος σπουδών ή αποδεικτικό απόλυσης (οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι απολυτηρίου τριταξίου γυμνασίου ή ενδεικτικού προαγωγής από αντίστοιχη τάξη εξαταξίου ή επταταξίου ή οκταταξίου γυμνασίου ή ισοτίμου τίτλου σχολείου μέσης εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού). Όσοι από τους υποψήφιους κατέχουν τίτλο μέσης εκπαίδευσης αλλοδαπής, οφείλουν να προσκομίσουν επικυρωμένο αντίγραφο του τίτλου της απόλυσής τους μεταφρασμένο από την ελληνική διπλωματική αρχή στο εξωτερικό ή από την αρμόδια κατά νόμο αρχή του Υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης γίνονται δεκτές μεταφράσεις που γίνονται από δικηγόρο που έχει το δικαίωμα μετάφρασης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 36, παρ. 2δ, του Ν.4194/2013. Από 01-09-2021 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν και να επιλέγουν μεταφραστή στη διεύθυνση metafraseis.services.gov.gr ή μέσω της εφαρμογής «Πιστοποιημένοι Μεταφραστές» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr. Αναζήτηση περαιτέρω λεπτομερειών και διευκρινίσεων για τη διαδικασία επικυρώσεων και μεταφράσεων αλλοδαπών εγγράφων μπορεί να γίνει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας: (https://www.mfa.gr/ypiresies-gia-ton-politi/metafrastiki-ypiresia/i-metaphrastiki-ypiresia.html).

3. Φάκελος με καλλιτεχνική εργασία.

4. Υπεύθυνη Δήλωση για την γνησιότητα των υποβληθέντων δικαιολογητικών

5. Αστυνομική ταυτότητα ή Διαβατήριο (VISA) ή άδειας παραμονής ή άλλο μέσο απόδειξης ταυτοπροσωπίας (Φωτοτυπία).

Κατά την αυτοπρόσωπη υποβολή των δικαιολογητικών απαραίτητη είναι η επίδειξη από τον/την υποψήφιο/α της ταυτότητάς του/της ή του διαβατηρίου του/της (VISA) ή της άδειας παραμονής του/της αν διαμένει στην Ελλάδα, ή άλλου μέσου απόδειξης ταυτοπροσωπίας.

Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων μπορούν επίσης να σταλούν στην Επιτροπή Παραλαβής και Ελέγχου των δικαιολογητικών των υποψηφίων που έχουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση, στη Γραμματεία του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., στην οδό Ικονίου 1, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης (Τ.Κ.56430), εντός των ανωτέρω ημερομηνιών, με Υπηρεσία Ταχυμεταφορών (Courier), με σχετική εξουσιοδότηση του/της υποψηφίου/ας στην υπηρεσία ταχυμεταφορών για:

α) την κατάθεση των δικαιολογητικών και

β) την παραλαβή του αποδεικτικού παραλαβής των έργων από την επιτροπή που εμπεριέχει τον κωδικό-αριθμό πρωτοκόλλου υποψηφίου/ίας και θα πρέπει να επιστραφεί στον/στην υποψήφιο/α.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του τμήματος με τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα τους δοθεί την ημέρα της υποβολής των δικαιολογητικών.Υπενθυμίζεται ότι, μόνο μετά από θετική κρίση της αρμόδιας Επιτροπής Εισιτηρίων Εξετάσεων για το έργο τους, θα μπορέσουν οι υποψήφιοι της παραπάνω κατηγορίας να λάβουν μέρος στις εισιτήριες εξετάσεις του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του έτους 2023, αφού υποβάλουν νέα σχετική αίτηση.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση εδώ.

Η επιστημονική ομάδα της LABORA βοηθάει μαθητές, φοιτητές και ενήλικες να βρουν αυτό που τους ταιριάζει, μέσω ολοκληρωμένων προγραμμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού. Για να βρεις τα διαθέσιμα προγράμματα μας, πάτησε εδώ.